Deze zomer starten de dertien Zeeuwse gemeenten de campagne ‘Glas in de glasbak, ook na een zomerse dag!’. Een campagne over het belang van het scheiden van glas.

Nog steeds wordt er verpakkingsglas, zoals parfumflesjes en kleine potjes uit het restafval gehaald. Dat is zonde, want dan wordt het verbrand. Terwijl glas oneindig gerecyled kan worden.  Daarom vragen we aandacht voor het verpakkingsglas van de barbecues en dagjes uit. Na zo’n gezellige dag is het snel opruimen en gaat al het afval in één zak.  Maar ook deze glazen flesjes van de barbecuesauzen, een lege pot augurken of een fles van een rosétje horen in de glasbak. Als ook dit glas in de glasbak gaat wordt het gerecycled en worden het nieuwe glazen producten.

Bij de campagne hoort een leuke kleurplatenwedstrijd voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

In de meeste gemeenten staan glasbakken met drie gescheiden compartimenten voor wit, groen en bruin glas. In een enkele gemeente  is er gescheiden inzameling van wit en bont glas.
Twijfel je welke soort glas er in de glasbak hoort? Klik op deze link voor informatie over wat er wel en niet in de glasbak hoort en recycling van glas.