Van april tot en met juni vinden in heel Zeeland Textielraces plaats. Tijdens deze Textiel Race leren de deelnemende scholen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.

De textielraces zorgen voor bewustwording en het meewerken aan een circulaire samenleving. Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Textiel aanbieden
Iedereen die in de buurt woont van de deelnemende scholen kan in periode dat de Textielrace is gemakkelijk en gratis textiel thuis laten ophalen. Dit kan door textiel online aan te bieden op de website www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled

Oproep om mee te doen
Het wordt inwoners gemakkelijk gemaakt doordat het textiel thuis wordt opgehaald. Iedereen die in de buurt woont van de deelnemende scholen roepen we op om mee te doen en hun textiel online aan te bieden. Als dank voor het online aanmelden ontvangen ze kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Textielrace bij u in de buurt
Zeeuws Vlaanderen: 28 maart tot en met 21 april
Bevelanden en Tholen: 16 mei tot en met 9 juni
Walcheren en Schouwen Duiveland: 6 juni tot en met 30 juni

Initiatief
De Textiel Race Zeeuws-Vlaanderen is een initiatief van de Zeeuwse gemeenten die samenwerken op het gebied van afvalverwijdering (O.L.A.Z), in samenwerking met de ZRD en Curitas.

logo textielrace