Hier geven we tips hoe je kliekjes goed kan bewaren en creatief om kunt gaan met restjes. Zo verspil je uiteindelijk minder eten. 

Vier tips om kliekjes te bewaren en creatief te verwerken

  • Laat kliekjes en restjes afkoelen en doe ze in bakjes, zakjes en potjes in de koelkast. Zo kan je ook lege/schone glazen pot hergebruiken
  • Bedenk wanneer je het kliekje gaat opeten.  Kliekjes uit de koelkast zijn zo’n 2 dagen houdbaar. In de vriezer zijn ze drie maanden houdbaar. Kijk en ruik altijd voor je iets weggooit.
  • Maak er een kliekjesavond van: alle restjes zet je op tafel om er weer een heel diner van te maken. Je kunt bijvoorbeeld restjes op de grillplaat gooien of er lekker mee gourmetten. Maar je kunt ook wat overgebleven ingrediënten verwerken in een pasta, een salade, een ovenschotel of een omelet. Wees creatief!

Of lees de tips van het Voedingscentrum: maak van je restjes soep, salade, omelet of een roerbakgerecht: Koken met restjes en kliekjes | Voedingscentrum

Het Voedingscentrum heeft een receptenpagina waarmee je met een zoekfunctie van één of meerdere restjes snel een nieuw recept maakt. Handig! https://www.voedingscentrum.nl/nl/recepten.aspx