Vanaf 6 maart zijn in Zeeland weer de E-waste Races. Er zijn drie races in de eerste helft van 2023. Per race strijden tien scholen tegen elkaar Tijdens deze races proberen de leerlingen van de scholen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. De leerlingen krijgen punten voor elk ingezameld e-waste-item. De school die gemiddeld per leerling de meeste apparaten inzamelt, wint een mooie prijs.

Een betere wereld, begint op zolder
Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste inzameling. De helft van het Nederlandse e-waste wordt niet ingezameld. De oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Zonde! Want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in ons e-waste die een tweede leven verdienen. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het zo belangrijk dat de E-waste Race bewustzijn creƫert over het belang van recycling en hergebruik bij kinderen en hun omgeving

De E-waste-race
Tijdens de race kunnen Zeeuwse inwoners in de buurt van de deelnemende scholen elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers en dvd-spelers, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken moment halen de leerlingen van de scholen het afval thuis op. De ZRD haalt het ingezamelde e-waste op bij de scholen. Zo zorgen we voor de juiste recycling.

De Zeeuwse E-waste Races
Zeeuws-Vlaanderen: 6 maart t/m 30 maart
Bevelanden & Tholen: 27 maart t/m 20 april in de
Walcheren & Schouwen-Duiveland: 22 mei t/m 15 juni in

logo e-wasterace