Als u in de gemeenten Middelburg, Terneuzen, Tholen, Sluis, Veere of Vlissingen en de gemeenten Hulst, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal, Tholen, Sluis en Veere (Zeeuwse Reinigingsdienst gemeenten) een nieuwe minicontainer krijgt is dit waarschijnlijk een circulaire minicontainer. Dit is een container gemaakt voor 98% van gerecyclede oude containers en verpakkingsplastic.

Circulaire minicontainer

Bij alle nieuwe minicontainers is de romp grijs. Bij Middelburg, Terneuzen en Vlissingen heeft de deksel de kleur van de afvalfractie. Bij de ZRD gemeenten is ook de deksel grijs maar zit een kleurclip in de kleur van de afvalfractie op de deksel. Groen voor groente- fruit en tuinafval (gft), blauw voor oud papier en karton en eventueel oranje voor plastic verpakkingsafval,  verpakkingsafval van metaal en drankenkartons (PMD).

Van afval naar grondstof

Gekozen is voor de kleur grijs omdat daar meer gerecycled materiaal in kan worden verwerkt. Voor een gekleurde romp is toevoeging van kleurstoffen nodig en meer nieuw materiaal. We besparen zo nieuwe grondstoffen. Ook hergebruiken we de afvalstroom plastic. Afval is dan een grondstof. Dit bespaart grondstoffen en energie en voorkomt CO2 uitstoot.

Circuliare minicontainers